NogNikz: de coverband van Groningen

Waar er tegenwoordig tal van nieuwe artiesten opstaan, overlijden er ook een aantal sterren van vroeger. Om hun muziek niet verloren te laten gaan, ontstaan er door heel Nederland steeds meer coverbands. Dit zijn bands die nummers van bekende artiesten coveren. Dit hoeven overigens geen overleden artiesten te zijn, want ook nummers van bestaande artiesten worden tegenwoordig behoorlijk vaak in een ander jasje gestoken. Een van de meest bekende coverbands in het noorden van het land is NogNikz. Deze coverband heeft al behoorlijk wat ervaring voor wat betreft het coveren van nummers. In onderstaande tekst lees kom je alles te weten over deze Groningse coverband.

Het ontstaan

Voor het begin van de Groningse coverband NogNikz moeten we terug naar het jaar 1997. Destijds besloten drummer Erwin, gitarist Matthijs en bassist Laurens om wat nummers te spelen in een oefenruimte. Dit beviel zo goed dat zij besloten verder te gaan en er een band van te maken. Al snel werd het drietal uitgebreid met gitarist Jelle. Om de band te completteren, werd nog gezocht naar een zangeres. Het viertal besloot een advertentie te plaatsen en dit leverde vrij snel succes op. Maaike reageerde op de advertentie en zij werd zangeres van de band.

Optredens

Nu de band compleet was, was het natuurlijk ook tijd om buiten de oefenruimte op te gaan treden. De eerste optredens vonden in juni 1997 plaats. Dit waren echter maar optredens van kleine omvang. Het eerste optreden van groter formaat dateert van januari 1998.
Sinds het ontstaan van de band zijn er inmiddels alweer zo’n twintig jaren verstreken, maar de band geeft nog steeds diverse optredens. Jelle en Maaike verlieten de band nog enige tijd en werden vervangen door twee anderen, maar inmiddels is de band weer in ere hersteld en wordt er weer opgetreden in de beginformatie. De band bestaat nog steeds en er worden ook nog regelmatig optredens gegeven. Zo stond de band een jaar geleden nog in Huize Maas in Groningen met een concert ter ere van Lourens ‘Lou’ Leeuw.

De muziek

Zoals gezegd is NogNikz een coverband. Zij spelen dan ook muziek van verschillende artiesten en bands. Ieder optreden weer weet de Groningse coverband een gevarieerd programma op de planken te brengen. Zo hebben zij de afgelopen jaren onder meer muziek gecoverd van muzieklegende Jimi Hendrix. Maar dit is niet het enige. Ook werden nummers van Radiohead, The Gathering, K’s Choice, Skunk Anansie, Metallica en Oasis gecoverd. Daarnaast is de band er ook niet vies van om nummers van de Nederlandse zangeres Anouk in een nieuw jasje te steken. Kortom: de muziekstijl van NogNikz loopt behoorlijk uiteen, maar ze weten alle nummers wel in hun eigen jasje te steken en dat maakt hun optredens ook zo leuk.

Met korting naar een optreden van NogNikz

Lijkt het jou wel wat om eens een optreden van de coverband NogNikz bij te wonen? Dat kan voor betrekkelijk weinig geld. De Groningse coverband hanteert namelijk geen torenhoge toegangsprijzen. Maar het is natuurlijk altijd lekker wanneer jij met korting naar een concert van NogNikz kunt gaan. Op het internet en in de lokale media vind je regelmatig leuke aanbiedingen en korting. Zo kun je toch nog weer een klein bedrag besparen bij het bezoeken van een concert van NogNikz. Daarnaast kun je op het internet misschien een kortingscode vinden om kaarten tegen een voordeliger tarief dan gebruikelijk aan te schaffen.

Related Posts:

  • No Related Posts