FAQ

Wat is een coverband?

Een coverband is een formatie van verschillende muzikanten die muziek speelt van andere artiesten en/of zangers. In feite worden er dus nummers nagespeeld, maar deze nummers zijn altijd in een eigen jasje gegoten. Een coverband speelt meestal geen eigen nummers. Het repertoire van een coverband kan bestaan uit nummers van één specifieke zanger(es) of band, maar meestal is het repertoire vrij breed en omvat het verschillende muziekstijlen.

Waarom een coverband inhuren?

Het huren van een band of een artiest is vaak een dure aangelegenheid. Daarom kiezen veel festivals en mensen die een feest geven om een coverband op te laten treden. Grote voordeel van het huren van een coverband in plaats van een ‘echte’ artiest is dat het een stuk goedkoper is. Veel artiesten zijn tegenwoordig onbetaalbaar, maar dat geldt niet voor coverbands.

Wanneer is een coverband goed?

Coverbands schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Er zit vaak heel wat verschil tussen coverbands, waardoor het vinden van een goede coverband niet makkelijk is. Een coverband wordt doorgaans als ‘goed’ bestempeld wanneer de band nummers van artiesten op geweldige wijze weet te coveren. Dergelijke coverbands staan vaak op het podium bij grote evenementen en zijn dan ook populair.

Wat betaal je voor een coverband?

De prijzen die je voor een coverband moet betalen, lopen behoorlijk uiteen. Een coverband die regelmatig op een groot evenement staat, kost bijvoorbeeld heel wat meer dan een coverband die vrijwel alleen maar in kroegen en cafés speelt. Het is dus ook niet op voorhand te zeggen hoe duur een coverband is.

Hoe boek je een coverband?

Doordat er vandaag de dag zo veel coverband zijn, is het niet lastig om een coverband te boeken. Sommige coverbands moet je via een boekingsbureau boeken, maar veel coverbands kun je ook gewoon zelf boeken door even op het internet te zoeken. Wanneer er een boekingsbureau tussen beide staat, kost een coverband vaak heel wat meer.

Related Posts:

  • No Related Posts