Wat zijn populaire locaties voor coverbands om op te treden?

In Nederland zijn er tal van verschillende locaties waar coverbands regelmatig een optreden geven. Een coverband die door de jaren heen al een naam heeft opgebouwd, wil waarschijnlijk het liefst op grote podia staan, zodat zo veel mogelijk mensen kennis kunnen maken met hun muziek. Een kleine coverband die met name in de regio populair is, neemt over het algemeen ook genoegen met een optreden in een kleine zaal of een klein café. Maar wat zijn eigenlijk de populairste locaties voor een coverband om een optreden te verzorgen?

Festival

Als coverband wil je natuurlijk het liefst op een festival staan. Dit kan een groot festival zijn waar tienduizenden bezoekers op af komen, maar ook een lokaal festival kan harstikke leuk zijn. Het grote voordeel van een festival is dat veel mensen in aanraking komen met jullie coverband. Wanneer het optreden een succes is, bestaat de kans dat jullie op steeds meer plekken in Nederland een optreden mogen verzorgen. En dat is stiekem toch wel een droom van veel coverbands.

Poppodium

Aangezien festivals met name in het voorjaar en in de zomer plaatsvinden, treden coverbands ook op andere plekken op. Een locatie die ook behoorlijk populair is bij veel coverbands is een poppodium. In een poppodium treden vaak grote artiesten op. Daarnaast hebben de meeste poppodia door de jaren heen een behoorlijke naam opgebouwd in de regio. Wanneer je een groot publiek wilt bereiken, is het dus een eer wanneer je door een poppodium benaderd wordt om hier een optreden te geven.

Klein publiek

Optreden in een kleine kroeg of klein café is voor veel coverbands een leuke ervaring. In vergelijking met optreden in een poppodium of op een festival hangt er in een kleine setting vaak een veel gemoedelijkere sfeer. Daarom vinden veel Nederlandse coverbands het helemaal niet erg om op te treden voor een klein publiek. Vandaar dat dit ook een populaire locaties is voor een coverband om op te treden.

Korting op toegangskaarten

Optredens van coverbands in een kroeg of café zijn vaak goedkoop of zelfs gratis. Festivalkaarten of kaarten voor een optreden in een poppodium kosten daarentegen vaak veel geld. Het komt regelmatig voor dat deze prijzen behoorlijk hoog zijn. Korting krijgen is dan ook ideaal. Maar hoe vind je aanbiedingen en korting op toegangskaarten voor optredens van coverbands? Begin eens te zoeken op het internet en kijk ook in landelijke en regionale kranten. Soms staan hier kortingscodes in, waardoor jij een kaart voor het optreden van een coverband met korting kunt kopen.

Related Posts:

  • No Related Posts